Szállás Üzbegisztán Savitsky Művészeti Múzeum


Az Üzbegisztánban található Nukus városában található Savitsky Művészeti Múzeum az egyik legfontosabb művészeti gyűjteménye a volt Szovjetunió tagállamai között. A múzeum 1966-ban alapította Igor Savitsky orosz festő, aki a 20. század elejétől gyűjtötte a közép-ázsiai avantgárd művészetet. A múzeumban közel 90 000 műtárgyat őriznek, amelyek között megtalálhatók az özönvíz előtti kor őstechnikáin kívül a legújabb kortárs művészeti alkotások is.

A múzeum épülete és szállása már önmagában is vonzó látnivaló. Az épület 1966-ban épült, és eredetileg egy volt bólúszerelő-kombinátus irodájaként szolgált. Az épület nagyjából hatvan évvel ezelőtti állapota, azóta azonban alaposan felújították, hogy a mai látogatók számára teljesen kényelmes szállást kínáljon.

Az épületben ötven szoba található, mindegyikben külön fürdőszoba és légkondicionáló található. A világos színek, a puha ágyak és a textil kiegészítők otthonos hangulatot biztosítanak a látogatók számára. A kényelmes szobákban ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre, valamint a szobákban található hűtőszekrényeknek köszönhetően a vendégek bármikor hűtött italokhoz juthatnak.

A múzeum szállásán a látogatók számára az elhelyezés mellett különböző szolgáltatások is rendelkezésre állnak. A szállás recepciója képzett személyzettel áll rendelkezésre, akik a látogatók segítségére lehetnek bármilyen kérésükre. A szálláshoz tartozó étterem finom ételeket kínál, melyek többségét a helyi termelőktől származó alapanyagokból készítik.

Az Üzbegisztánban található Savitsky Művészeti Múzeum szállása és épülete egyedülálló szálláshely a történelmi múzeumok világában. A múzeum közelében számos más látnivaló található, így a látogatók bőven találnak teendőt, ha megpihennének a múzeumban való barangolás után. Az üdvözítő csendes időtöltésre vágyóknak, ez a hely tökéletesen alkalmas a nyugodalmas üdülésre is.


Időjárás Üzbegisztán Savitsky Művészeti Múzeum


Az időjárás fontos szerepet játszik mindennapjainkban, és meg lehet határozni, hogy hogyan érinti az életünket. Üzbegisztánban, a Savitsky Művészeti Múzeumban az időjárás is kihívásokat jelent a művészetek iránt érdeklődők számára. Az ország hosszú, meleg nyarai és rövid, hideg teléi vannak, és az időjárás változásai is hatással vannak a művészeti tárgyakra.

A nyári hónapokban, Üzbegisztánban általában nagyon meleg van. A hőség eléri akár a 45 Celsius fokot is, és ez hatással van a művészeti tárgyakra is. A hőmérséklet magas szinten tartása miatt, a múzeum személyzete nagyon óvatosan kell kezelje a műtárgyakat. A magas hőmérséklet miatt a fényérzékeny művek fényének megnövekedése növeli a színfakulás és az elhalványodás kockázatát.

Azonban, a gyártók számos olyan megoldást fejlesztettek ki, amelyek biztosítják, hogy a művészeti tárgyak állandó hőmérsékleten legyenek tartva az egész év során. A múzeum személyzete speciális fűtőrendszert és légkondicionálót használ, hogy a tárgyakat melegen tartsák a hideg téli hónapokban és hűvösen nyári időszakban.

Az üzbég telek rövidek és hidegek. Az éjjeli hőmérséklet a mínusz 20 Celsius fokot is elérheti, és a hó is gyakran esik. Az ilyen hőmérséklet már nagyobb károkat okozhat a műtárgyakban, mint a nyári meleg. A hótakaró ugyanis megnöveli a levegő páratartalmát, amely korróziót okozhat a fém műalkotásokon. A hó ugyanakkor még rövid időtartamú, mégis komoly kihívást jelent a múzeum személyzetének.

A múzeumon belül a tárgyakat speciális dobozokba és burkolóanyagokba helyezik, amelyek szigetelik a műtárgyakat a károkat okozó elemekkel szemben. Az üzbég telek intenzív periódusai az időjárás változékonyság miatt nagyon nehéz kihívás a műtárgy-őrzőknek, de a folyamatos karbantartás és felülvizsgálat biztosítja, hogy az értékes alkotások megfelelően legyenek ápoltak és védettek.

Összességében az időjárás hatása az Üzbegisztánban található Savitsky Művészeti Múzeumra fontos tényező. A magas hőmérséklet, a hideg téli hónapok és a rajtuk keresztüli változás kihívásokkal járnak az értékes műtárgyak védelme szempontjából. A múzeum személyzete azonban folyamatos karbantartással és az első osztályú beavatkozásokkal biztosítja, hogy a műalkotások állandóan megbízhatóan védettek és ápoltak legyenek.


Ünnep Üzbegisztán Savitsky Művészeti Múzeum


Az Üzbegisztánban található Szavitszkij Művészeti Múzeum az ország egyik legkülönlegesebb és legemlékezetesebb látványossága. Ez a múzeum egyedülálló módon állítja ki a modern orosz művészet kincseit, amelyeket a korábbi kommunista rendszer elnyomásától és egyenletesítésétől biztonságba helyeztek.

A Szavitszkij Művészeti Múzeum a Karakalpakstan autonóm köztársaság fővárosában, Nukusban található. A Karakalpakstan az ország egyik legszárazabb és legértékesebb vidékének számít, amelynek ókori sziklás tájai, türkmén falvai és kis pincés kertjei elképesztő látványt nyújtanak az odalátogatóknak.

Az üzbég kultúra részeként a múzeum az orosz avantgárd művészettöréssel foglalkozik, melynek legkiemelkedőbb alkotói az Építészet Oroszországban és a Képzőművészet, a Kultúra és a Forradalom című című tanulmányok szerint a 20. század elején alkottak. Az orosz avantgárd művészet egyik legizgalmasabb és legfelkapottabb művészeti mozgalma a konstruktivizmus volt, amely az 1920-as és 1930-as években jelent meg. Az ideológiai forradalom után az orosz avantgárd művészek a társadalmi valóság fenntartásának új módját keresték, amely a progeszszív rendszerrel egyenes arányban növekedett.

Az ókori karakalpak szigeten fekvő művészeti múzeumot Igor Savitsky festő, gyűjtő és a művészeti élet kavalkádjának közepén álló figura nyitotta meg. A múzeum a Karakalpakstan kulturális és történelmi értékeit és az avantgárd művészeti képzés egyik olyan formáját, amelyet az orosz kulturális örökség egyik legjobb példája hajt végre, igen jómódú üzbék mecénások és segítőik támogatásával.

Az intézményben számos érdekes érdekeltségi dimenzió kapott helyet, mint például a régi népviseletek, a különféle szovjet művészek által készített képek és műalkotások, valamint a tágabb kaukázusi régióban készített korai kultikus tárgyak. A múzeum mesterművei közé tartozik Kazimir Malevich klasszikusa, a Fehér Tér, amely a konceptuális művészet egyik alapműve. Az épület teljesen klímakontrollált, és láthatóan nagyon kényelmes környezetet biztosít azoknak, akik a forró nyári hónapokban látogatnak.

Ha hajlandó vagy elhagyni a várost, Nukustól délre található a Kyzylkum sivatag, amely azonban a legtöbb látogató számára nem lesz túl vonzó, mivel az ország igen száraz időszakait mutatja be. Azonban azok, akik az Üzbegisztánban töltött nyaralásunk során többet szeretnének látni, mint a hagyományos turizmust, az Szavitszkij Művészeti Múzeumot a választásuikba foglalhatják. Az ókori világ megismerése mellett a múzeum kiváló lehetőséget kínál arra, hogy jobban megértsük az orosz európai művészeti hatásait, amelyeket a szocrealista dogma termelte ki.


Repülőjegy Üzbegisztán Savitsky Művészeti Múzeum


Üzbegisztán ad otthont a világ egyik legkülönlegesebb múzeumának, a Savitsky Művészeti Múzeumnak. Sokan vannak azonban, akik nem is tudják, hogy ez a múzeum létezik, és az sem feltétlenül egyértelmű, hogyan lehet eljutni oda.

Az első feladat az, hogy eljussunk Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe. Számos légitársaság, köztük a Turkish Airlines és az Uzbekistan Airways is közvetlen járatot kínál a világ különböző pontjairól Taskentbe. Érdemes előre tervezni és időben lefoglalni a repülőjegyet, mivel a szezonális utazási időszakban a jegyárak magasabbak lehetnek.

Miután megérkeztünk Taskentbe, a múzeumhoz vezető legjobb mód az, ha repülőtérről autót bérlünk, vagy kérünk egy taxit. A Savitsky Művészeti Múzeum onnan még kb. 500 km-re található, a Karakalpakstan autonóm köztársaságban. Az autóút kb. 10-12 órát vesz igénybe, de az utazás sok kalandot és csodálatos látványosságot tartogat.

Az út során megállhatunk Amudaryában, az egyik legnagyobb folyóban, amely a múzeumtól kb. 30 km-re található, és az élelmiszer-termelés, az ipar és a hajózás fő forrása. A szelíd áramlatok mellett kiemelkedő sziklák és homokdűnék találhatók itt, amelyek kiválóan alkalmasak a túrázásra és a környék felfedezésére.

Miután elérjük a Savitsky Művészeti Múzeumot, meg fogunk lepődni annak érdekességein. A múzeumot Igor Savitsky, orosz származású úttörő alapította, aki vadászként kezdett az országban élni, majd eltökélte, hogy a Karakalpakstanban előforduló különleges művészeti értékeket gyűjti össze. A múzeumban több mint 80 000 alkotás található, több mint 70 éves és kortárs művészek művei egyaránt.

Összességében az utazás Üzbegisztánba és a Savitsky Művészeti Múzeumba nagyon izgalmas lehetőség arra, hogy megismerjük az ország érdekes kultúráját és történelmét. Bár a repülőjegyek és az utazás megszervezése előtt sok kutató munkára lehet szükség, az élmény szavakba nem foglalható. Ha érdeklődik a művészet és kultúra iránt, akkor nem szabad kihagyni az ilyen utazásokat.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Üzbegisztán Savitsky Művészeti Múzeum


1. Mikor alapították a Savitsky Művészeti Múzeumot?

A múzeumot 1966-ban alapította Igor Savitsky orosz művészettörténész.

2. Hol található a múzeum?

A múzeum Üzbegisztán Karakalpak Autonóm Köztársaságának Nukus városában található.

3. Milyen művészeti alkotásokat lehet látni a múzeumban?

A múzeumban több mint 90 000 alkotást található, köztük szovjet avantgárd művészeti alkotásokat, népművészeti és etnikai tárgyakat, valamint régészeti leleteket.

4. Miért olyan jelentős a múzeum?

A Savitsky Művészeti Múzeum az egyetlen olyan múzeum a világon, ahol a szovjet avantgárd művészet teljes spektruma megtalálható. A múzeum több mint 40 év alatt gyűjtötte össze a kollekciót, amelynek részei között találhatók sok olyan művész alkotásai, akiket a szovjet kormányzat elítélt és eltávolítottak az ország művelődési életéből.

5. Van-e lehetőség virtuális túrára a múzeumban?

Igen, a múzeum honlapján lehetőség van virtuális túrára a múzeumban. Ezen kívül az interneten számos kép és video található a múzeum műveiről is.


Nejrozšířenější online nabídka letenek

Garantáltan a legalacsonyabb ár

99% az ügyfeleink javasolja a szolgáltatásainkat

A legolcsóbb repülések a világ minden destinációjába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek áttekintése