Időjárás Ausztrália Lord Howe Island (Új-Dél-Wales)


Lord Howe-sziget Ausztrália keleti partvidékén található, és az éghajlati viszonyok tekintetében nagyon változatos terület. Az éves átlaghőmérséklet 23,5 Celsius-fok körül alakul, azonban a nyári hónapokban az átlaghőmérséklet 26-28 Celsius-fokra emelkedhet, míg a tél folyamán pedig a hőmérséklet gyakran 15 Celsius-fok alatt van. Az évszakok közötti hőmérsékletkülönbség nem túl jelentős, azonban a sziget klimatikus kondícióinak kialakulása jellemzően víz hatására magyarázható.

A Lord Howe-sziget nagyon széles körű éghajlati viszonyokat mutat, így az időjárás és az időjárási feltételek szinte folyamatosan változnak. A sziget északi oldala általában nedvesebb, a déli oldala pedig szárazabb. Az északi partvidéken gyakran előfordulnak viharok és heves esőzések, míg a déli parton az éghajlat általában szárazabb és nyugodtabb.

Az éves csapadékmennyiség általában 1600-1700 mm körül alakul, azonban a csapadékosabb időszakokban az éves mennyiség akár a 4000 mm-t is elérheti. Az ilyen csapadékos időszakok általában a nyár elején történnek meg. Az időjárás változásai a széljárás miatt is erős hatást gyakorolnak a szigetre, ezért a szélviszonyok különösen fontosak a sziget esetében.

A Lord Howe-sziget időjárása egyértelműen gyönyörű és változatos lehet, de az utazóknak ajánlott tisztában lenniük az időjárási feltételek változiképességével és lehetőségeikkel. A szigeten általában a nagyobb csapadékmennyiséggel járó nyári hónapokban van a legmagasabb látogatottság. Azonban, ha a tervezett tevékenységehhez jobb időjárási viszonyokra van szükség, inkább a szárazabb, hidegebb tél hónapokra érdemes tervezni az utazást. Csak a megfelelő felkészüléssel és tervezéssel lehet biztosítani, hogy az időjárás ne befolyásolja a szigeten eltöltött időt.


Repülőjegy Ausztrália Lord Howe Island (Új-Dél-Wales)


A Lord Howe-sziget Ausztrália egyik legszebb és legkülönlegesebb helye. A sziget csodálatos tájai, hófehér homokos tengerpartjai és trópusi növényzete miatt vonzza a turistákat. Azonban, mivel a sziget kicsi és távolias, nehéz eljutni oda. A legtöbb látogató repülővel utazik, azonban a Lord Howe Island repülőjegyek nem olcsók.

Azoknak, akik a Lord Howe-szigetre utaznak, tisztában kell lenniük vele, hogy a repülőjegyek árai magasabbak, mint a többi ausztráliai szigetre vagy városba. A sziget távoli helyein kereskedési partnerei pedig korlátozottak, és valójában elméletileg csak egyetlen légitársaság, a Qantas rendelkezik engedéllyel a díjszabására és a menetrendjére.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet megtalálni kedvezőbb árakat a repülőjegyekre. A látogatók először megpróbálhatják találni a Lord Howe Island-ra szóló "last minute" ajánlatokat, amelyek általában olcsóbbak, de ezek soha nem garantáltak. Érdemes idő előtt tervezni, légitársaságokat összehasonlítani és követni az aktuális ajánlatokat.

Az ideális idő a látogatásra a korai tavasz vagy ősz. Ekkor a mennyiség és az árak is elviselhetőbbek lehetnek. Azonban a legtöbb látogató akkor látogat el a Lord Howe-szigetre, amikor a tervezett nyaralásuk esik, így az árak akár kétszer is annyiba kerülhetnek, mint az off-peak szezonban.

Az árak és menetrendek változhatnak, így mindig érdemes friss információkat szereznünk. A Qantas repülőjegyei általában drágák, de más légitársaságokat is meg lehet próbálni, mint például a Eastern Airlines vagy a Regional Express. Ezek az alternatív opciók általában kedvezőbb árakat kínálnak, de egy kicsit több időre van szükségük utazáshoz.

Ha a Lord Howe-szigetre utazik, a repülőjegyek magas árai elkerülhetetlenek. Azonban érdemes tervezni és keresni a legjobb ajánlatokat, mivel a sziget csodálatos tájai biztosan megéri az utazás árát.


Szállás Ausztrália Lord Howe Island (Új-Dél-Wales)


A Lord Howe Island Ausztrália Új-Dél-Wales államában található. Ez a festői sziget a világ egyik legszebb és legvadregényesebb helye, amelyet sokan titkos paradicsomként emlegetnek. A sziget 1947 óta természeti örökség, és a világörökség része, mivel egyedülálló növény- és állatvilággal rendelkezik.

Az észak-dél terjedelmes sziget összesen 14 km hosszú és 2 km széles, és csak kis szálláshelyek állnak rendelkezésre a látogatók számára. Ezek a szállodák és magánházak hozzájárulnak a sziget békés és intim hangulatához.

A sziget egyik legismertebb szálláshelye a Capella Lodge, amely exkluzív, csaknem felnőtteknek szóló hotelként funkcionál. A Capella Lodge jellemzője a luxus, az elegancia és a rendkívüli panoráma, amely a szigetet körülöleli. Az összes szoba tengerre kilát, valamint látványos terasz is tartozik hozzájuk.

Ha valaki közvetlenebb kapcsolatot keres a Lady Howe Island-n található lakossággal, akkor választhatja a retreat-et. Ez a magánház stílusban épült otthon teljes kényelmet és nyugalmat kínál. Kiváló lehetőség arra, hogy az ember az otthonát egy természetes környezetben építse meg.

A Waimarie Luxus lakások a kikapcsolódás és nyugalom lehetőségét kínálják. Az apartmanok a fehér homokos strandok közelében találhatóak, és a vendégek élvezhetik az ősrégi élményeket, például a kerékpározást és a kajakozást.

Azoknak, akik északabbra, a Lagoon-környékre szeretnének költözni, az Admiralty Lodge-t ajánljuk. Ez az apartman hotel az északi parton található, szép tavak és lagúnák közelében. A szállás családok és csoportok számára is alkalmas.

Függetlenül attól, hogy melyik szálláshely mellett döntenek, a Lord Howe Island csodálatos hely, amelyet rengeteg rejtett kincset tartalmaz. A sziget számos fajta élményt kínál, éppen ezért, ha valaki szeretne egy álomnyaralást eltölteni, az Lord Howe Island-ot nevesse meg céljául.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Ausztrália Lord Howe Island (Új-Dél-Wales)


1. Mikor érdemes Ausztrália Lord Howe Island-ra utazni?
- Az ideális időszak szeptember és május között van, amikor melegebb a víz és alacsonyabb a csapadék, de a sziget egész évben látogatható.

2. Milyen időjárásra kell számítani Lord Howe Island-on?
- Lord Howe Island trópusi éghajlatú, a napi hőmérséklet általában 20-25 ℃ között van, azonban a víz hőmérséklete melegebb.

3. Mennyi időre érdemes tervezni az utazást Lord Howe Island-ra?
- Általában 3-5 napot ajánlanak, hogy felfedezhessük a sziget látnivalóit és élvezhessük a környező strandokat.

4. Hogyan juthatok el Lord Howe Island-ra?
- A szigetre repülőgéppel lehet eljutni Sydney-ból vagy Brisbane-ből, általában 2-3 órás repülőút.

5. Milyen tevékenységeket ajánlanak a szigeten?
- A sziget rengeteg különféle tevékenységet kínál, beleértve kb. 100 merülési helyet, horgászatot, strandolást, túrázást, madármegfigyelést és még sok más lehetőséget.

6. Szükségem lesz külön engedélyre Lord Howe Island látogatásához?
- Nem kell külön engedély Lord Howe Island-ra utazni, azonban kérésre egy egyszerű belépési pontot adnak ki, ami az érkezéskor kell kitölteni.

7. Milyen szálláslehetőségek vannak a szigeten?
- A szigeten található szállodák és apartmanok, valamint lakóházak bérlés is lehetséges.

8. Milyen pénznem használatos Lord Howe Island-on?
- Ausztrál dollárral lehet fizetni a szigeten.

9. Szükséges-e saját autó bérlése a szigeten?
- A szigeten nem lehet autót bérelni/vezetni idegeneknek, de az utazásoknak vannak helyi túravezetői és bérbeadási lehetőségei kerékpárokra és elektromos autókra.

10. Miért érdemes Lord Howe Island-ra utazni?
- A sziget csodálatos tájait, kristálytiszta vizeit és fenséges állat- és növényvilágát kihasználó látványos környezetet kínál, azonban az idejövetel viszonylag drága lehet.


Ünnep Ausztrália Lord Howe Island (Új-Dél-Wales)


Ausztrália valószínűleg az egyik legcsodálatosabb úti cél a világon. A Sydney Opera House, a Great Barrier Reef és a kiszáradt völgyek mind fontos turisztikai helyszínek, de kevesen tudják, hogy Ausztrália számos rejtett kincset is tartogat, mint például Lord Howe Island.

Lord Howe Island az Új-Dél-Wales államban fekszik, és csak repülővel vagy hajóval érhető el. Az 1920-as években a természetvédelmi területté nyilvánított sziget 1982-ig csak 400 turistát fogadott a nyári időszakokban. Az elmúlt évtizedekben azonban bevezettek turisztikai korlátozásokat, így a max. 400 turista egyszerre tartózkodhat a szigeten.

Lord Howe Island különleges helyszín, ugyanis a part menti lagúnát egy 500 méter magas homokkő-fal veszi körül, a hegyek pedig vízhez való leereszkedésükön át kis tavakat hoztak létre, amelyek a bővelkedő halállományok otthonai. A sziget különösen a természetszeretők és a búvárok körében népszerű, hiszen számos hely található itt, ahol megfigyelhetik a természetben előforduló, ritka állat- és növényfajokat.

A turisták az ausztrál nyáron, november és május között látogathatják a szigetet. Nyári programok közé tartozik a túrázás, a hegymászás, a búvárkodás, a vitorlázás és a fürdőzés a kristálytiszta vízben. Minden korosztály számára található megfelelő tevékenység.

Az Old Settlement Beach és a Neds Beach két megállóhely a turisták számára. Átlátszó víz, fehér homok és kék ég ideális helyszín a strandoláshoz, a pihenéshez és az élővilág csodáihoz. A búvárok a Lighthouse Reef térségében megtalálják a sziget legjobbakat, mivel itt közel van a lagúna, az öböl és a mélytengeri állatvilág.

Az idelátogatóknak érdemes ellátogatniuk a Lord Howe Island Múzeumba is. A múzeum bemutatja a sziget történelmét, a kirándulóhelyeket és a természeti képet. Az oktatás nem hagyja figyelmen kívül az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásokat sem.

Az igazi üdülési élményhez érdemes megpróbálni helyi konyhának különféle ételeket, amelyek felfedezése a szomszédos korallzátonyokkal és sertés tortával töltött. A helyi ételek közé tartozik a hal, a homár és más tengeri élőlények.

Ausztrália Lord Howe Island ideális helyszín a kalandvágyó turisták számára. A szigeten megismerhetik az ország környezetvédelmi kihívásait, és egyedülálló természeti csodát tapasztalhatnak meg. A sziget csodálatos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra és a nyugalomra a mindennapi rohanás elől.


Nejrozšířenější online nabídka letenek

Garantáltan a legalacsonyabb ár

99% az ügyfeleink javasolja a szolgáltatásainkat

A legolcsóbb repülések a világ minden destinációjába

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek áttekintése